Corona zuivere lucht én een knusse warmte in je kapperszaak, het kan dankzij Life Comfort.

De meeste kappers zijn al enkele maanden opnieuw aan de slag, maar met de huidige coronamaatregelen kan je moeilijk spreken van een normale gang van zaken. Om de kans op verspreiding van het virus te verkleinen zie je nu dat veel kapperszaken met de ramen open werken. Dat is echter een voorlopige oplossing, want wat gebeurt er wanneer in het najaar de temperatuur begint te dalen? Moet dan de verwarming extra hoog om toch met open ramen te kunnen werken? De energierekening zal snel oplopen en je zal niet kunnen vermijden dat het tocht.
Lees Meer

Kan je een ventilatie-unit discreet plaatsen in je interieur?

Mensen die op zoek zijn naar een individueel ventilatiesysteem als alternatief voor een duur en robuust centraal systeem, kloppen aan bij Life Comfort. Als snel geraken ze overtuigd van de flexibiliteit, warmterecuperatie en actieve luchtzuivering die een decentrale unit van Life Comfort biedt. Maar één prangende komt steeds terug: zal zo’n ventilatietoestel het interieur niet te hard verstoren?

Lees Meer

Hoe kan je binnen ontsnappen aan pollen?

Is de lente in het land, dan gaan de ramen in huis of op kantoor weer open. Heerlijk genieten voor sommigen, maar niet voor zij die kampen met hooikoorts. Jaar na jaar neemt het aantal mensen met allergie voor boom- en graspollen toe. Met medicatie proberen zij het niezen, de loopneus of branderige ogen te minderen. Maar er is gelukkig ook een praktische oplossing om van je eigen huis een pollen-arme omgeving te maken.
Lees Meer

Wat bepaalt of je binnenlucht goed of slecht is?

Steeds vaker duiken bewustwordingscampagnes op over de kwaliteit van de binnenlucht waarin we leven. Beweging.net lanceerde onlangs zelfs de ‘luchtconsulent’ die bij je thuis de toestand van je huiselijke atmosfeer komt meten. Waarom is het binnenklimaat zo belangrijk en wat bepaalt of je thuis in een gezonde of ongezonde luchtbel leeft?
Lees Meer

Aangename ventilatie in je appartement. Hoe pak je dat aan?

In heel wat oudere appartementsgebouwen ontbreekt een ventilatiesysteem of wordt gewerkt met een centraal ventilatiesysteem C. Dat systeem heeft als nadeel dat warme binnenlucht wordt vervangen door koude buitenlucht die via roostertje binnenwaait en een gevoel van ‘tocht’ veroorzaakt. Bewoners van flatgebouwen gaan daarom op zoek naar individuele oplossingen om comfortabeler te ventileren om zo hun binnenklimaat optimaal te houden.
Lees Meer

Kan je huis of werkplek je ziek maken?

Het is wel het laatste waar mensen aan denken: dat hun chronische klachten zoals hoofdpijn, hoesten, loopneus, vermoeidheid, slecht slapen te linken zijn aan de lucht in hun eigen huis of op de werkplek. En toch is een ongezond binnenklimaat vaak de oorzaak van heel wat klachten. Lees Meer

4 onverwachte voordelen van de Life Comfort ventilatie-unit

Dat een ventilatiesysteem met warmterecuperatie voor een gezond en schimmelvrij binnenklimaat zorgt, staat vast. Maar daarnaast levert het gebruik van een ventilatiesysteem D zoals de budgetvriendelijke, decentrale unit van Life Comfort ook minder gekende, extra voordelen op die je leven een stuk comfortabeler maken. Wij sommen vier onverwachte voordelen voor je op.

Lees Meer

Hoeveel kost een Life Comfort ventilatiesysteem?

Om het binnenklimaat gezonder te maken door ventilatie, kan u kiezen uit twee soorten ventilatiesystemen: centraal systeem ventilatie of decentraal systeem ventilatie.
De Life Comfort-Unit is een decentraal ventilatiesysteem. Dit is een pak voordeliger voor je portemonnee dan een centraal ventilatiesysteem, waarvoor je al gauw tussen de 8000 à 10000 euro betaalt.

Lees Meer

Waarom duikt schimmel op aan een koudebrug en wat kan ik doen?

Schimmel in huis is een probleem dat meerdere oorzaken kan hebben. Eén van de oorzaken hiervan zijn koudebruggen. Dit zijn zones in muren, daken of vloeren waar de isolatielaag is onderbroken en zodoende warmteverlies tot gevolg hebben. Door het warmteverschil tussen de goed geïsoleerde plaatsen en de plaatsen waar de isolatielaag is onderbroken, kunnen er vochtplekken en condensatie ontstaan die op lange termijn leiden tot schimmelvorming.

Lees Meer