Meltem decentrale ventilatie met warmteterugwinning

Meltem decentrale ventilatie met warmtete-rugwinning

Heb je in je woning last van vochtproblemen zoals schimmel en condens? De Meltem decentrale ventilatie-units gebruiken geavanceerde elektronica om hoogwaardige ventilatieoplossingen te bieden. 

De officiële verdeler voor Belux

Life Comfort is de officiële verdeler van Meltem ventilatie-units voor Belux met een eigen dienst naverkoop.

Meltem M-WRG-I

Een sterke basis

M-WRG-I is de basisuitvoering van de Meltem ventilatie-unit. Deze unit is praktisch, zeer klein en heeft een sterke prijs-kwaliteitsverhouding. 

Voordelen
  • Tot wel 68% warmterecuperatie
  • Is onopvallend in het interieur door zijn compact formaat
  • Zeer goede budgetvriendelijke oplossing
Kenmerken
Breedte39 cm
Hoogte41 cm
Diepte20 cm
UitvoeringToestel: wit pvc
Buitenrooster: inox
Gewicht8,1 kg
WarmteterugwinningTot 68%

Op zoek naar een oplossing voor jouw vochtprobleem?

Meltem M-WRG-II

Krachtig maar geruisloos

De M-WRG-II ventilatie-unit van Meltem is ontzettend krachtig en geruisloos. Dankzij een grote warmtewisselaar heeft dit ventilatietoestel een uitstekende warmteterugwinning (wtw). De Meltem M-WRG-II is dan ook de oplossing bij meerdere kamers met vochtproblemen.

Voordelen
  • Warmteterugwinning tot wel 94%
  • Standaard een fijnstoffilter
  • Ontzettend stil
Kenmerken
Breedte36 cm
Hoogte59 cm
Diepte22 cm
UitvoeringToestel: wit pvc
Buitenrooster: inox
Gewicht8,3 kg
WarmterecuperatieTot 94%

High-performance luchtfilters

Geavanceerde technologie

In een ventilatie-unit zitten twee filters die best elke 6 maanden vervangen worden om een aangenaam klimaat te houden. De Meltem ventilatie-units geven automatisch aan wanneer de filters vervangen dienen te worden. De filters zijn snel en eenvoudig te vervangen.

Er is keuze uit drie verschillende filters: standaard filters, fijnstoffilter en actieve koolfilter.

Meltem WRG -
FS Standaard filter

De standaardfilters zijn van hoge kwaliteit en beschermen mensen en hun thuis tegen verontreinigde deeltjes zoals vuil, stof, pollen en insecten.

Meltem WRG -
FS Allergievrij filter

Een fijnstoffilter houdt stofdeeltjes, pollen en roet tegen. Deze filter krijg je standaard bij de Meltem M-WRG-II serie en is optioneel aan te kopen bij de Meltem M-WRG-I unit.

Meltem WRG -
FS Actieve koolfilter

De koolstoffilter houdt onaangename geuren of schadelijke uitstoot tegen ( zoals uitlaatgassen, stikstofoxiden, ozon en oplosmiddelen).

Continu controle over je ventilatie-unit met een applicatie op je smartphone of tablet

Meltem app

De ventilatie-units van Life Comfort kunnen worden bediend via de optionele Meltem applicatie, thuis of van op afstand. Het ventilatiesysteem kan via de app helemaal gepersonaliseerd worden.

  • Stel tijdprogramma’s in voor verschillende units
  • Programmeer sensoren en functies van het ventilatiesysteem
  • Krijg een overzicht van luchtkwaliteits- en comfortparameters (temperatuur, vochtigheid en CO2)

Wij luisteren naar het vochtprobleem van jouw woning.

Het is niet in elke woning evident om een centraal ventilatiesysteem te plaatsen. Hiervoor zijn grote breekwerken doorheen de woning nodig en dit vraagt een groot budget (het ventilatiesysteem, muren opnieuw bezetten en schilderen…)

Meltem ventilatie met warmterecuperatie (wtw) biedt een praktische en duurzame oplossing die binnen elk budget past. De units verhogen de levenskwaliteit door de binnenlucht te zuiveren.

Interesse in een decentrale ventilatie van Meltem? Neem contact op en we bekijken samen de mogelijkheden.

Veelgestelde vragen

Decentrale ventilatie verhelpt vochtproblemen zoals schimmel en condens zonder grote verbouwingswerken. Je krijgt opnieuw verse lucht in je woning zonder je ramen open te zetten. Dankzij de Meltem ventilatie met wtw heb je ook geen energieverlies omdat de bestaande warmte wordt gerecupereerd uit de binnenlucht.

Decentrale ventilatie is zeer interessant voor mensen die enkel in bepaalde ruimtes vochtproblemen zoals schimmel en condens hebben. De units worden rechtstreeks aan de muur van de gekozen ruimte gemonteerd. Hierdoor heb je geen ventilatiekanalen doorheen de hele woning nodig. Zeker voor bestaande woningen waar grote breekwerken en centrale ventilatie niet altijd mogelijk is, bieden de decentrale ventilatie-units van Meltem een efficiënte oplossing.

Voor de Meltem I unit met 68% warmterecuperatie starten de prijzen vanaf €1775. De prijzen voor de Meltem II unit met een warmterecuperatie tot 94% starten vanaf €2125. De totale kostprijs is onder andere afhankelijk van de gekozen opties en de plaatsingswijze. Om een correcte prijsinschatting te maken voor jouw project, contacteer je best iemand van het Life Comfort-team.

Enkele uren na plaatsing is er al een verschil merkbaar. De luchtvochtigheid daalt enorm. De schimmel dien je wel zelf te verwijderen. Vanaf de ventilatie-unit gemonteerd is, komt de schimmel niet meer terug.

De Meltem ventilatietoestellen zijn de enige decentrale ventilatietoestellen die geregistereerd staan op de Belgische EPB-databank. Elke woning is anders, om een compleet plaatje te krijgen over de EPB-richtlijnen vraag je best raad aan je EPB-verslaggever. Life Comfort is de officiële Meltem verdeler voor België en Luxemburg. 

In elk toestel zitten twee filters, we raden aan deze elke zes maanden te vervangen. De Meltem ventilatietoestellen hebben een automatische indicator en geven visueel en/of via geluid aan wanneer het tijd is om de filter te vervangen. 

De Meltem M-WRG-I is zeer compact en kan je wegstoppen achter een zetel. Doordat het toestel gemaakt is van wit pvc, valt het niet op in het interieur. Afmetingen van de M-WRG-I (B x H x D) in cm: 38,8 x 40,9 x 19,6.

De Meltem M-WRG-II is iets groter omdat het toestel ook krachtiger is. De unit is ook gemaakt van wit pvc om mooi in het interieur op te gaan. De afmetingen van de M-WRG-II (B x H x D) in cm: 36,4 x 59 x 21,8.

Aan de buitengevel worden de toestellen afgesloten door subtiele roosters in inox.

Baat bij een decentrale ventilatie-unit van Meltem?

Kan een decentraal ventilatiesysteem van Meltem de vochtproblemen in je woning oplossen? Neem contact op met het team van Life Comfort om de mogelijkheden te bekijken.

Bereken zelf welke ventilatie-oplossing een antwoord biedt op jouw vochtproblemen.

Onze ventilatie-experten berekenen welke decentrale ventilatie-unit van Meltem een oplossing biedt voor de vochtproblemen in jouw woning of bedrijfsruimte.

Krijg toegang tot alle brochures & technische fiches

Vul hieronder het formulier in en ontvang direct toegang.