ZUINIG JE HUIS VERWARMEN MET AIRCO? HET KAN!

Op zoek naar een goedkoper alternatief voor het verwarmen van je huis? Vraag jij je af hoe een airco een oplossing kan bieden aan de torenhoge energieprijzen? Benieuwd wanneer een airco jou het meeste kan opbrengen? Ontdek het allemaal in deze nieuwe blogpost.

Efficiënt verwarmen met airco

Als we spreken over airco’s denken we meteen aan verkoeling en frisse lucht. Logisch, aangezien onze airco’s vooral in de zomer op volle toeren draaien. We zetten ze dan ook meestal in om een aangenaam fris binnenklimaat te creëren op dagen met hoge temperaturen. Maar wist je dat je met een airco ook je woning, werkplek, … kan (bij)verwarmen?

Door de stijgende gasprijzen zijn we massaal op zoek naar energiezuinige en budgetvriendelijke alternatieven om de kosten te drukken. Wat blijkt? Een airco biedt een slimme oplossing. Dit komt omdat een airco een soort warmtepomp is die vier keer zoveel warmte produceert als een gewone kachel. Ook al verbruikt een airco stroom, toch is het een stuk goedkoper dan een elektrische kachel. Maar verslaat de airco ook de normale gasketel als het gaat om besparing van de energiekosten?

Goed rendement

Je airco is het hele jaar door perfect te gebruiken. Deze is gemaakt om warme lucht te transporteren, naar buiten maar evengoed naar binnen als je dat wenst. De functie van deze warmtepomp kan dus eenvoudig omgedraaid worden in de winter. Zo zorgt je airco in de zomer voor een heerlijke koelte en in de winter voor een aangename warmte in huis. Dit gebeurt steeds zeer energie-efficiënt en budgetvriendelijk aangezien een airco vaak sneller op temperatuur is en minder energie vraagt dan klassieke verwarmingssystemen. Bovendien is een airco perfect te combineren met zonnepanelen.
Het grootste rendement ervaar je met ons belgische klimaat voornamelijk in het tussenseizoen. Frissere lente of herfstdagen waarbij de temperaturen niet onder het vriespunt dalen, zijn het ideale moment om zo efficiënt mogelijk te verwarmen met je airco.

De airco die bij jou past

Met de monoblock airco van Life Comfort zorg jij eenvoudig voor een aangenaam en gezond binnenklimaat, het hele jaar door. Deze airco zonder buitenunit koelt, verwarmt en filtert de lucht in je woning. De installatie gebeurt volledig binnenshuis aangezien er slechts 2 gaten geboord moeten worden om de airco te plaatsen. Bovendien liggen de installatiekosten bij dit model heel wat lager dan bij een split systeem, waarbij er naast een binnen systeem, ook een buiten systeem geplaatst moet worden.
Door een airco aan te schaffen, kan jij je woning efficiënter en goedkoper (bij)verwarmen dan met aardgas. Zo vermijd je mogelijks torenhoge energierekeningen het hele jaar door.

Bereken zelf welke ventilatie-oplossing een antwoord biedt op jouw vochtproblemen.

Onze ventilatie-experten berekenen welke decentrale ventilatie-unit van Meltem een oplossing biedt voor de vochtproblemen in jouw woning of bedrijfsruimte.