Hoe besparen door te ventileren?

Heb je in je woning last van vochtproblemen zoals schimmel of condensatie? Dan is de luchtvochtigheid binnenshuis waarschijnlijk te hoog. Door je ramen te openen om te ventileren, verdwijnt het vocht uit de lucht maar schiet je energiefactuur ook de hoogte in. Wist je dat je door op een andere manier te ventileren kan besparen op tal van kosten en toekomstige vochtproblemen kan vermijden?

besparen door te ventileren

Geen grote breekwerken en hoge energiefactuur

Als je kiest voor een decentrale ventilatie-unit om vochtproblemen in je woning op te lossen, kan je gericht per kamer het probleem aanpakken. Zo bespaar je op grote en dure verbouwingswerken in heel je woning. Het ventilatiesysteem stuurt de verzadigde binnenlucht naar buiten. Hierdoor hoef je het raam niet meer te openen om frisse lucht in je woning te krijgen waardoor je ook de warmte verliest. De ventilatie-unit bevat een warmterecuperatiesysteem, waarmee het de bestaande warmte uit de binnenlucht vasthoudt zodat er geen energieverlies ontstaat. Bijgevolg bespaar jij op je energiefactuur.

Geen terugkerende schimmelproblemen

Pak jij vochtproblemen aan met sprays of andere anti-schimmelproducten maar komen de schimmelvlekken elke keer terug? De aankoop van deze producten is geen gigantisch groot bedrag, maar als je deze steeds opnieuw moet blijven kopen, loopt dit bedrag wel op. Ook vakmannen die naar het probleem komen kijken, kunnen een grote oplopende kost zijn. Doordat er na de plaatsing van een decentrale ventilatie-unit opnieuw een gezonde luchtcirculatie in de woning is, worden oude schimmel- en vochtplekken aangepakt en krijgen nieuwe vochtproblemen geen kans.

Minder gezondheidskwaaltjes

Ongezonde binnenlucht is nefast voor de gezondheid. Dit geeft op korte maar ook op lange termijn gezondheidsproblemen. Denk maar aan griep, hoofdpijn, concentratieproblemen maar ook reuma of luchtwegeninfecties. Met een decentrale ventilatie-unit krijg je weer verse lucht in je woning. Bovendien slaap je beter waardoor je ook minder vatbaar bent voor ziektes. Heb je last van allergieën? Dan kan je kiezen voor een optionele pollen- of koolstoffilter. Hierdoor heb je in je woning minder last van rondvliegende pollen en stof.

Wil jij ook de vochtproblemen in je woning definitief aanpakken? Bespreek jouw vochtproblemen met een van onze ventilatie-experten.

Bereken zelf welke ventilatie-oplossing een antwoord biedt op jouw vochtproblemen.

Onze ventilatie-experten berekenen welke decentrale ventilatie-unit van Meltem een oplossing biedt voor de vochtproblemen in jouw woning of bedrijfsruimte.