EEN SUBTIELE AIRCO DIE PERFECT BLENDT IN JE INTERIER? HET BESTAAT!

Bang dat een airco niet in je interieur past? Benieuwd of een aangenaam binnenklimaat en een betaalbare energiefactuur goed samengaan? Wil je graag een airco die verkoelt, verwarmt én ventileert? Ontdek waarom een monoblock airco de ideale oplossing is.

Subtiel en strak design

Bij airco’s denkt men al gauw aan grote bakken die enerzijds veel kostbare plaats innemen en anderzijds afbreuk doen aan je interieur. Vandaag de dag is echter niets minder waar. Een monoblock airco is compacter dan oude modellen, waardoor de airco minder plaats in beslag neemt en dus ook minder in het oog springt. Dankzij het moderne design past een monoblock perfect in elk interieur. 

Alles-in-één systeem

Een monoblock airco combineert verschillende functionaliteiten. Zo verkoel, ventileer en verwarm je je woning met slechts één toestel. Deze airco zorgt voor verkoeling in huis met een minimum aan werkingsgeluid en energieverbruik. Dankzij de combinatie met een warmtepomp transporteert de airco warme lucht naar buiten maar ook naar binnen. Zo kan een monoblock airco voor een gezellige bijverwarming zorgen. Bovendien zuivert een monoblock airco de lucht waardoor jij beter slaapt of minder last hebt van allergieën. 

Snelle en eenvoudige installatie

In tegenstelling tot heel wat andere airco systemen heb je bij een monoblock airco slechts één unit en dus geen buitenunit. Zo is er ook langs de buitenkant van je woning weinig tot niets te zien. Enkel twee kleine luchtroostertjes. Dit is een groot voordeel voor de installatie van het systeem. Aangezien er slechts één toestel is, gebeurt de installatie volledig binnenshuis. Zo zijn er geen ingrijpende breekwerken nodig en kan de installatie in minder dan twee uur voltooid worden. 

Bovendien worden er voor de aan- en afvoer van lucht slechts twee kleine boringen gemaakt. Dit betekent dat er geen ingrijpende veranderingen in de constructie van je woning nodig zijn. Je kan zelf bepalen of de airco op de grond of tegen de muur wordt geplaatst.

Goed voor de portemonnee

Airco’s duur in gebruik? Nee hoor! Hoewel airconditioningsystemen natuurlijk wel stroom verbruiken, zijn de moderne systemen van tegenwoordig ontzettend energiezuinig. De airco units van Life Comfort zijn uiterst efficiënt waardoor uit elke kilowatt elektriciteit zo veel mogelijk koeling of warmte wordt gehaald. 

 

Bovendien maken ze gebruik van nieuwe technologieën zoals variabele snelheidsregeling, waardoor het systeem zich automatisch aanpast aan de koelbehoeften van een ruimte. Zo kan de luchtvochtigheid in huis verlaagd worden en het energieverbruik verminderd worden. Dit leidt vervolgens tot mooie besparingen op je energierekening.

Bereken zelf welke ventilatie-oplossing een antwoord biedt op jouw vochtproblemen.

Onze ventilatie-experten berekenen welke decentrale ventilatie-unit van Meltem een oplossing biedt voor de vochtproblemen in jouw woning of bedrijfsruimte.