Video: Hoe een decentrale ventilatie-unit jouw huis opnieuw doet ademen

Vochtproblemen zoals schimmelvorming komen in heel wat huizen voor. Doordat Europa strenge normen heeft voor de isolatie van huizen, kan een woning niet meer ademen. Wil je het schimmelprobleem van je woning aanpakken, maar heb je geen zin in grote verbouwingen? In het programma legt Frans legt uit hoe een decentrale ventilatie-unit van Life Comfort de oplossing bood voor zijn huurders.

Huizen ademen ook

Om huizen duurzamer te maken, legt Europe strenge isolatieregels op. Hierdoor kunnen woningen niet meer ademen. Hierdoor blijft de vochtige, verontreinigde lucht, de COβ‚‚-uitstoot van de mensen, in de woning hangen. Er ontstaat condensatie op de ramen en schimmelvorming op muren en plafond. Een ventilatiesysteem kan hierbij een oplossing bieden.

Een decentraal ventilatiesysteem

Een centraal ventilatiesysteem plaatsen in een bestaande woning vraagt heel wat verbouwingswerken en -kosten. Er worden kanalen doorheen de hele woning geplaatst. Bij een decentraal ventilatiesysteem heb je deze grote verbouwingen en kosten niet. Er worden geen kanalen geplaatst en er zijn dus ook geen afbraakwerken. Het toestel wordt gemonteerd op de buitenmuur. Het systeem is voorzien van kleppen die de luchttoevoer en -afvoer regelen.

De voordelen van een decentrale ventilatie-unit

Een van de voordelen van dit systeem is dat de vochtige, verontreinigde lucht en CO2-uitstoot worden afgevoerd. De verse lucht die wordt aangevoerd, gaat door een warmtewisselaar. Zo wordt de verse lucht opgewarmd door de lucht die naar buiten gaat.

Tevreden huurder en verhuurder

Frans kreeg de opmerking van huurders dat ze vochtproblemen hadden in de slaapkamer en schimmel op de muur. Hij koos voor een decentraal ventilatiesysteem om de vochtproblemen in de huurwoning aan te pakken. Voor Frans was het een slimme investering. Hij kreeg namelijk sinds de plaatsing geen klachten meer van zijn huurders. De ventilatie-unit van Life Comfort zorgde voor een snelle en makkelijke oplossing. Er kwam geen breekwerk aan te pas en de schimmel verdween. Zijn huurders kunnen samen met hun huis opnieuw ademen.

Pak jij ook graag het vochtprobleem in je woning aan? Vraag een gratis demo aan.

Bereken zelf welke ventilatie-oplossing een antwoord biedt op jouw vochtproblemen.

Onze ventilatie-experten berekenen welke decentrale ventilatie-unit van Meltem een oplossing biedt voor de vochtproblemen in jouw woning of bedrijfsruimte.