WOON JE IN DE STAD? ZO ZORG JE ZELF VOOR GEZONDE BINNENLUCHT.

Wonen in de stad heeft voor- en nadelen. EΓ©n van die nadelen is de concentratie van fijn stof. Het drukke verkeer en de nabijheid van industrie zijn de voornaamste boosdoeners. Omdat je buiten niet kan ontsnappen aan die vervuiling, is het voor stedelingen des te belangrijker om binnen in de woning of op kantoor te zorgen voor gezonde binnenlucht.

Overal in Vlaanderen tref je roetdeeltjes, stikstof- en zwaveldioxide aan in de lucht. Maar in de grote steden zoals Antwerpen, Gent, Brussel en in de centrumsteden is de concentratie aan fijn stof onvermijdelijk hoger. Drukke verkeersaders, lange files en de nabijheid van fabrieken maken dat steden vaker kampen met smog en fijn stof.

Niet toevallig zijn heel wat gezinnen in de stad extra begaan met de kwaliteit van de buitenlucht. Zij willen gezondere lucht voor hun kinderen en zichzelf. Het verminderen van fijn stof in de stad is werk van lange adem. Het verbeteren van de binnenlucht daarentegen is veel eenvoudiger.

We brengen vele uren binnenshuis door. De binnenlucht die we inademen is niet per se gezonder dan die van buiten. Wie denkt dat hij met het sluiten van ramen en deuren de ongezonde lucht tegenhoudt, komt bedrogen uit. Ook al is er fijn stof in de lucht, dan nog is ventileren (en dus het binnenhalen van buitenlucht) beter dan het niet te doen. Zonder ventilatie geraakt de binnenlucht verzadigd, waardoor die muf ruikt en oorzaak kan worden van hoofdpijn, hoest, loopneus en van schimmelvorming tegen muur of plafond.

Wat als je zelf kan zorgen voor gezonde binnenlucht?

Wat als je er zelf voor kan zorgen dat de lucht die je kinderen binnen inademen gezond is? Met een individueel ventilatiesysteem dat je discreet in je leefruimte plaatst, kan je een enorm verschil maken. De unit van Life Comfort zorgt dat je leefruimte voortdurend aanvoer krijgt van verse buitenlucht. Dankzij krachtige hepa en carbon filters in het toestel wordt die aangevoerde buitenlucht gezuiverd van roet, fijn stof en ook bijvoorbeeld van stuifmeelpollen. Zo leef je binnen in een gezond klimaat.

Gemoedsrust in de slaapkamer

Heel wat van onze klanten die in de stad wonen, plaatsen een Life Comfort-unit in de slaapkamers. Er is thuis namelijk geen andere ruimte waar we dagelijks meer dan zeven uur van onze tijd doorbrengen. Ouders vinden het geruststellend dat hun kinderen tijdens hun slaap zuivere lucht kunnen inademen. Een ander voordeel is het feit dat ramen niet meer open moeten staan. Zo heb je minder last van straatlawaai. ’s Nachts opstaan om de ramen te sluiten omdat het plots hevig regent, moet ook niet meer.Β 

De decentrale unit van Lifecomfort werkt met warmterecuperatie. Tijdens de koude maanden hoef je dus geen instroom van koude lucht te vrezen. Het toestel brengt de gezuiverde, aangevoerde lucht perfect op temperatuur.

Wil je graag meer weten over de impact van een Life Comfort-unit op jouw huis of appartement? Neem dan vrijblijvend contact op met onze experts.

Bereken zelf welke ventilatie-oplossing een antwoord biedt op jouw vochtproblemen.

Onze ventilatie-experten berekenen welke decentrale ventilatie-unit van Meltem een oplossing biedt voor de vochtproblemen in jouw woning of bedrijfsruimte.