WAAROM ZIJN MODERNE HUIZEN SOMS KWETSBAAR VOOR SCHIMMEL?

Een grote groep mensen koopt liever een moderne woning, dan een oud huis. Bij een moderne woning zijn er minder renovaties nodig én het huis beantwoordt aan de isolatienormen. Maar toch kan er enkel weken na het betrekken van die nieuwe woning een onverwacht probleem opduiken: schimmel.

Schimmel wegens geen toevoer van zuivere lucht

Goed isoleren heeft één nadeel: het gaat ten koste van de ventilatie. Als de verzadigde, vochtige binnenlucht geen uitweg heeft en de lucht dus niet ververst kan worden, ontstaat er al gauw schimmel op de muur of het plafond.

Wie vandaag een huis bouwt, moet naast isoleren ook verplicht ventileren d.m.v. de integratie van een ventilatiesysteem. Maar dat was niet altijd de regel. Tussen 2000 en 2006 was isoleren wel verplicht, maar ventileren niet. Dat maakt dat een hele generatie aan moderne woningen kampt met te veel verzadigde lucht in huis. Zeker als alle gezinsleden thuis zijn en de badkamer en keuken volop draaien, daalt de kwaliteit van de binnenlucht fors. De muffe geur en de schimmelsporen in hoeken en kieren wijzen op het probleem: de verzadigde lucht geraakt niet ververst.

Hoe los ik het schimmelprobleem op?

Heb je te veel vochtige lucht in huis en kamp je met schimmel aan ramen, muren, plafonds of op je meubels dan is het hoog tijd om het probleem aan te pakken. Niet per se met een radicale oplossing die heel wat dure verbouwingswerken vraagt. Er is ook een kosten-efficiënte en gerichte aanpak: de Life Comfort unit.

 

De Life Comfort ventilatie-unit is een decentrale unit die in de ruimte wordt geplaatst waar het schimmelprobleem zich stelt. De unit voert continu muffe, verzadigde lucht af en vervangt die door zuivere, gefilterde lucht. Daarnaast wordt de nieuwe lucht automatisch op temperatuur gebracht zodat het ventilatieproces geen energieverlies tot gevolg heeft. Dankzij de Life Comfort unit maakt schimmel geen kans om zich opnieuw te manifesteren. De kwaliteit van de binnenlucht stijgt en dat heeft ook een weldadig effect op je gezondheid: hoest, hoofdpijn, vermoeidheid verminderen sterk.

Met de optionele HEPA carbonfilters wordt de lucht zelfs ontdaan van pollen en stof die schadelijk zijn voor astmapatiënten en mensen met allergieën.

Bereken zelf welke ventilatie-oplossing een antwoord biedt op jouw vochtproblemen.

Onze ventilatie-experten berekenen welke decentrale ventilatie-unit van Meltem een oplossing biedt voor de vochtproblemen in jouw woning of bedrijfsruimte.