WAAROM VENTILATIE IN HUIS VAN ESSENTIEEL BELANG IS VOOR JE GEZONDHEID ÉN JE ENERGIEFACTUUR.

Ben jij je bewust van het aantal bacteriën in de binnenlucht? Vraag jij je af hoe je voor schone en gezonde lucht in huis kan zorgen? Benieuwd hoe je door middel van goede ventilatie ook je energiefactuur kan laten dalen? Ontdek het hier in onze nieuwe blog.

De gevolgen voor je gezondheid

Heel wat mensen zijn eigenlijk niet op de hoogte van de slechte luchtkwaliteit in hun woning. Ze kijken wel naar de buitenlucht maar beseffen niet dat ook onze binnenlucht eenvoudig vervuild kan raken. 

De luchtvochtigheid in je woning kan beïnvloed worden door verschillende factoren. Denk maar aan ademen, koken, wassen, douchen,… Al deze handelingen zorgen ervoor dat luchtvochtigheid stijgt waardoor vochtproblemen ontstaan. Vocht geeft schimmels en bacteriën namelijk vrij spel om zich te verspreiden wat naast een muffe geur heel wat fysieke ongemakken met zich kan meebrengen. Zo zijn hoofdpijn, hoesten, slechte nachtrust en concentratieproblemen enkele van de mogelijke gevolgen voor je gezondheid.

Wat kan jij doen?

Stap één is verluchten. Door je ramen af en toe open te zetten zorg je ervoor dat er drogere lucht binnenkomt. Zo kan je enerzijds voorkomen dat schadelijke stoffen zich door vocht gaan ophopen. Anderzijds is het voordeliger voor je energiefactuur. Omdat droge lucht sneller opwarmt dan vochtige lucht waardoor je minder moet stoken.

Jammer genoeg is het openen van je ramen geen wondertruc die plots komaf maakt met alle mogelijke problemen rond ongezonde binnenlucht. Helaas! Het helpt natuurlijk wel maar het lost het probleem niet volledig op. 

De échte oplossing voor het probleem

Zo komen we bij de tweede en de belangrijkste stap, ventileren. Een goed ventilatiesysteem kan de vervuilde lucht namelijk omzetten naar zuivere en gefilterde lucht. Het verbeteren van de luchtkwaliteit kan er zo voor zorgen dat jij beter slaapt, minder last hebt van allergieën, minder last hebt van luchtweginfecties,… Bovendien wordt dankzij de constante luchtcirculatie het gevaar op CO2-vergiftiging uitgesloten. 

De ventilatie-unit van Life Comfort doet dit allemaal zonder bestaande warmte te verliezen. Dankzij de warmtewisselaar wordt bestaande warmte gerecupereerd zodat er geen energieverlies ontstaat en dit met een minimaal stroomverbruik.

Bereken zelf welke ventilatie-oplossing een antwoord biedt op jouw vochtproblemen.

Onze ventilatie-experten berekenen welke decentrale ventilatie-unit van Meltem een oplossing biedt voor de vochtproblemen in jouw woning of bedrijfsruimte.