WAAROM RUIKEN MEUBELS EN GORDIJNEN SOMS ZO MUF?

Is het je al eens opgevallen dat je zitbank, gordijnen of tapijt een muffe geur verspreiden in huis? Het is een vaak voorkomend kwaaltje dat al snel wordt bestreden met een resem geurverfrissers. Maar beter zorg je voor een oplossing die het echte probleem meteen aanpakt.

Oorzaak: vochtige en verzadigde binnenlucht

Open keukens met grote kookeilanden zijn enorm populair. Maar tijdens het koken komt veel vochtige lucht vrij. In eerste instantie doet de geur van die lucht je watertanden, maar etensluchtjes blijven tot lang na de maaltijd rondhangen en worden dan minder aangenaam. Die vochtige lucht mét z’n geur dringt ook door in het textiel van je meubels en je gordijnen. In de zomer kan je de ramen openzetten, maar in de winter is dat niet evident.

Ook zorgt een teveel aan vocht op donkere en slecht geventileerde plekken voor de vorming van schimmel en meeldauw, en vormen je meubels een gewillig slachtoffer. Meeldauw is een soort schimmel dat groeit op textiel zoals zetels en tapijten. Maar ook op hout en leder kan er schimmel onstaan. Deze schimmelvorming zorgt voor een zeer onaangename geur en is ook slecht voor je gezondheid. Wanneer de vochtigheid niet wordt weggenomen, kan er steeds weer schimmel tevoorschijn komen.

Makkelijk voorkomen?

Door een ventilatie-unit met hepa en carbonfilters te laten plaatsen in je leefruimte voorkom je dat een teveel aan vocht en onaangename geurtjes in je woning blijven hangen. Zo creëer je een aangenamere en gezondere binnenlucht in huis. De compacte luchtreiniger van Life Comfort voert constant gezuiverde buitenlucht naar binnen en voert de vochtige en duffe binnenlucht naar buiten zonder warmteverlies. Zo krijgen die blijvende muffe geurtjes en schimmelvorming geen kans meer.

Bereken zelf welke ventilatie-oplossing een antwoord biedt op jouw vochtproblemen.

Onze ventilatie-experten berekenen welke decentrale ventilatie-unit van Meltem een oplossing biedt voor de vochtproblemen in jouw woning of bedrijfsruimte.