4 ONVERWACHTE VOORDELEN VAN DE LIFE COMFORT VENTILATIE-UNIT

Dat een ventilatiesysteem met warmterecuperatie voor een gezond en schimmelvrij binnenklimaat zorgt, staat vast. Maar daarnaast levert het gebruik van een ventilatiesysteem D zoals de budgetvriendelijke, decentrale unit van Life Comfort ook minder gekende, extra voordelen op die je leven een stuk comfortabeler maken. Wij sommen vier onverwachte voordelen voor je op.

Je wasgoed in je woning droogt sneller

Was droogt veel sneller in een ruimte met ventilatiesysteem omdat de hoge luchtvochtigheid wordt afgevoerd en er steeds opgewarmde gezuiverde verse lucht wordt aangevoerd. Natte was kan ook te veel vocht in ruimte creëren en schimmel laten ontstaan. Met een ventilatiesysteem in je washok of badkamer moet je je hiervoor geen zorgen maken.

Gezellig gourmetten, racletten of fonduen zonder blijvende geurtjes

Na een gezellig avondje gourmetten, racletten of fonduen, kan er te veel bezoedelde en onfris ruikende lucht in huis blijven hangen. Je hebt ook schrik dat vetresten zich muren of plafonds zullen hechten. Met de Life Comfort-unit in je eet- of woonkamer hoef je je daar geen zorgen om te maken. Damp en geurtjes worden continu mechanisch afgevoerd. Ramen en deuren openzetten moet dus niet meer. Ook sigaretten of sigarenrook wordt trouwens door de unit onmiddellijk afgevoerd.

Je zal minder vaak moeten schoonmaken.

Dankzij de hepa en carbon filters in het ventilatiesysteem van Life Comfort wordt de aangevoerde buitenlucht steeds gezuiverd en gefilterd. Fijn stof, pollen en andere kleine luchtdeeltjes krijgen zo amper kans om je leefruimte binnen te komen. Hierdoor zal je minder vaak moeten afstoffen in huis omdat er eenvoudigweg veel minder stof op de grond en meubels terecht komt.

CO2 vergiftiging is uitgesloten.

Dankzij de constante luchtcirculatie die onze decentrale ventilatie-unit in je leefruimte of slaapkamer veroorzaakt is CO2 vergiftiging uitgesloten in de ruimte waar de werkende unit zich bevindt.

Niet alleen onverwachte maar ook verwachte voordelen

De Life Comfort ventilatie-unit kent nog meer belangrijke voordelen waardoor je je gezondheid en de staat van je woning gemakkelijk in optimale conditie houdt. Op de eerste plaats creëer je met gebruik van de unit een stabiele en gezonde binnenlucht en leefomgeving. Op de tweede plaats zorgt de warmterecuperatie in het systeem voor een flink stuk warmtewinst doordat koele buitenlucht langs een warmtewisselaar wordt geleid en daar wordt opgewarmd door de warmere lucht die naar buiten wordt afgevoerd. En dat levert dan weer een flinke besparing op je energienota op.

Bereken zelf welke ventilatie-oplossing een antwoord biedt op jouw vochtproblemen.

Onze ventilatie-experten berekenen welke decentrale ventilatie-unit van Meltem een oplossing biedt voor de vochtproblemen in jouw woning of bedrijfsruimte.