VIDEOGETUIGENIS: ZO MAAKT RÉNE ZIJN HUIS SCHIMMELVRIJ

Heb jij last van schimmels in huis? Dan ben je zeker niet alleen. René merkte enkele maanden na de aankoop van z’n nieuwe woning dat er schimmelvlekken verschenen op z’n muren en plafond. Verschillende experts kwamen langs en hun oordeel was eenduidig. De vochtproblemen in huis werden veroorzaakt door een gebrekkige ventilatie. Met een Life Comfort ventilatiesysteem wist René ondertussen z’n binnenklimaat te verbeteren. De schimmel verdween en dit zonder elke dag zijn hele woning met open raam te moeten verluchten.

Vermijd gezondheidsklachten. Pak schimmel in huis meteen aan.

Niet enkel zorgen schimmels in huis voor een onsmakelijk uitzicht op je muren en je plafond. Schimmels creëren ook een ongezond binnenklimaat en kunnen allerlei kwaaltjes zoals allergieën, ademhalingsklachten en zelfs astma veroorzaken. 

In sommige gevallen zijn vochtproblemen in huis het gevolg van ondermaatse isolatie of verborgen lekken en zijn structurele werken nodig. Gelukkig is zo’n drastische aanpak vaak helemaal niet nodig. 

“Wij verluchtten onze woning dagelijks helemaal. Toch loste dit onze vochtproblemen niet op.”, vertelt René. In het merendeel van de gevallen is het inderdaad vochtig in huis omwille van een gebrekkige ventilatie. Maar de oplossing daarvoor is niet altijd om te verluchten met open raam.

Hoe ontstaan die vochtproblemen in huis?

Schimmel duikt voornamelijk op als een huis of ruimte niet goed geventileerd wordt. Vooral in de winter, herfst en tijdens natte zomers houden we onze ramen gesloten en raakt de lucht in huis verzadigd door het gebruik van keukentoestellen, door ons zuurstofverbruik en ademvocht. Het is net in die verzadigde lucht dat schimmelsporen goed gedijen en zich verspreiden over het huis.

Hoe lost een Life Comfort ventilatiesysteem je vochtproblemen op?

Een Life Comfort ventilatiesysteem is de perfecte oplossing om schimmel in huis te voorkomen en dat zonder veel impact op de constructie van je huis. De handige luchtfilter wordt op een buitenmuur geplaatst in de ruimte waar het probleem zich stelt. De ventilatie-unit voert continu verzadigde lucht af en brengt gezuiverde buitenlucht weer in de ruimte zodat je steeds over een vers en zuurstofrijk binnenklimaat beschikt.

Een luchtfilter met een stille, subtiele werking

“Met een Life Comfort ventilatiesysteem hebben we geen last meer van schimmel. De toestellen vallen ook niet op en werken volledig geruisloos.”, legt René uit. “In onze slaapkamer staat een ventilatie-unit die 24u per dag aan staat. Maar we horen de luchtfilter nooit.”

De Life Comfort ventilatie-unit valt inderdaad op door niet op te vallen. Het toestel is met zijn 40cmx40cm dimensies bijzonder compact en zal daardoor geen aandacht trekken. Ook van geluidsoverlast zal je geen last hebben. Zelfs wanneer het volledig stil is, hoor je de werking van de luchtfilter niet.

Je woning verluchten zonder warmteverlies

In tegenstelling tot het verluchten met open raam voert het ventilatiesysteem verse buitenlucht aan zonder daarbij de temperatuur in je woning te verlagen. Dankzij de ingebouwde warmtewisselaar wordt de warmte van de afgevoerde binnenlucht immers overgezet op de aangevoerde buitenlucht. Hierdoor is de aangevoerde lucht steeds mooi op temperatuur.

De Life Comfort ventilatie-unit ventileert dus je leefruimte optimaal én reinigt de lucht zodat je steeds gezonde lucht inademt. Onze klant René is alvast enthousiast. “De vochtproblemen in huis zijn volledig van de baan. De luchtfilters hebben ons comfort zeker verhoogd.” Bekijk de video voor zijn volledige getuigenis.

Bereken zelf welke ventilatie-oplossing een antwoord biedt op jouw vochtproblemen.

Onze ventilatie-experten berekenen welke decentrale ventilatie-unit van Meltem een oplossing biedt voor de vochtproblemen in jouw woning of bedrijfsruimte.