VERPEST MIJN HUISDIER DE LUCHT IN HUIS?

Huisdieren in huis zorgen voor heel wat gezelligheid en speelplezier, maar ze hebben helaas ook een negatieve impact op de kwaliteit van je binnenlucht. Hoe tasten huisdieren de lucht in huis aan en vooral: hoe kan je dit probleem oplossen?

Huisdieren zorgen voor een ongezonder binnenklimaat

Huisdieren geven net zoals mensen vocht, koolstofdioxide (CO2) en lichaamsgeur af. Dat tast de luchtkwaliteit in huis grondig aan. Daarnaast verliezen huisdieren ook vaak haar en huidschilfers die zich in de lucht verplaatsen, wat dan weer kan zorgen voor een verhoogde hoeveelheid aan huisstofmijt. Wanneer je huis te weinig wordt verlucht kan die verzadigde lucht en toename van stof gezondheidsklachten veroorzaken zoals allergieรซn, hoesten, hoofdpijn, aandoeningen aan de luchtwegen, โ€ฆ Bovendien kan vocht in huis soms leiden tot schimmelgroei en heerst er in huis een muffe geur die jij niet meer ruikt, maar je bezoekers zeker wel. De ramen even tegen elkaar openzetten, geeft een kortstondige verbetering, maar is zeker in de herfst en winter geen duurzame oplossing.

Diervriendelijke oplossing

Fifi wegdoen? Nee hoor, dat hoeft zeker niet. Je huisdier is een deel van de familie. Je kan de luchtkwaliteit in huis wel fel verbeteren dankzij de compacte ventilatie-unit van Life Comfort. Met een gerust hart kan je er voor zorgen dat gezonde gefilterde buitenlucht binnenkomt en de vervuilde binnenlucht naar buiten gaat zonder dat je huisdieren kunnen ontsnappen of er extra vuiligheid van buitenaf binnenkomt. Bovendien is de luchtreiniger van Life Comfort met hepa en carbon filters zeer stil en ondervindt je huisdier geen enkele last. Maak dus op een simpele manier komaf met de onaangename geurtjes en ongezonde lucht van je huisdier(en)!

Bereken zelf welke ventilatie-oplossing een antwoord biedt op jouw vochtproblemen.

Onze ventilatie-experten berekenen welke decentrale ventilatie-unit van Meltem een oplossing biedt voor de vochtproblemen in jouw woning of bedrijfsruimte.