SCHIMMEL IN JE BUITENVERBLIJF? VERVELEND VOOR EIGENAARS EN HUURDERS!

Als je in je buitenverblijf of tweede woonst last hebt van schimmelsporen, dan is dat op meerdere fronten een vervelend probleem. Niet alleen tast schimmel de kwaliteit van je eigendom aan, het is ook heel vervelend voor huurders om met schimmel en bijhorende muffe lucht geconfronteerd te worden.

Vervelend voor eigenaars en huurders

Schimmelsporen in een woning ontstaan meestal door een gebrek aan ventilatie. Zeker wanneer een recreatiewoning langdurig onbewoond is, is er veel kans op schimmelvorming door vocht en slechte of onvoldoende ventilatie. Schimmels kunnen je dak, pleisterwerk en verfwerk aantasten. Ook ontstaat daarbij vaak een muffe lucht die zich aan kleding en ander textiel zoals beddengoed hecht. Voor gasten is zo’n muffe, vochtige schimmelgeur bij aankomst een echte domper. Als je je vakantiewoning verhuurt, riskeer je op die manier ook slechte (online) recensies die dan weer invloed hebben op de toekomstige verhuur. Voldoende redenen om je tweede woonst dus blijvend van schimmelsporen te ontdoen.

Dé perfecte manier om eenvoudig je vakantiewoning schimmelvrij te houden

Life Comfort heeft voor dit probleem een handige ventilatie-unit ontwikkeld. Met dit praktische en technisch hoogwaardige apparaat krijgt schimmel in je woning geen kans.

De unit voert snel frisse lucht aan terwijl tegelijkertijd de verzadigde, onfrisse lucht  vlot wordt afgevoerd. Doordat het systeem gebruik maakt van warmterecuperatie, waarbij de lucht langs een warmtewisselaar wordt geleid, ontstaat er al snel een comfortabele leefomgeving in de ruimte waar geventileerd wordt. De hoeveelheden inkomende en uitgaande lucht worden door de ventilatie-unit uitstekend in balans gehouden. Stevige moderne materiaalsoorten en eigentijdse techniek dragen zorg voor een krachtige duurzame werking. Door het uitgekiende ontwerp beschik je met de Life Comfort ventilatie-unit ook nog eens over een energiezuinig apparaat waarmee je veel kunt besparen terwijl schimmelvorming uitgesloten is.

Wat bij lange afwezigheid?

Wanneer er in je tweede woonst op muren, plafonds en in vochtige ruimtes als badkamers en toiletten schimmelvorming optreed, dan heeft Life Comfort daar een unieke oplossing voor. Ook voor beschimmelde kleding en meubelstukken is de ventilatie-unit hét middel om hier snel een einde aan te maken. Doordat het systeem gebruik maakt van warmterecuperatie, kun je, naast frisse lucht, rekenen op een behaaglijke warmte. De bij het systeem horende hepa en carbon filters zijn ook nog eens een uitkomst voor mensen met uiteenlopende allergieën en astma. De unit heeft een energiezuinige stand zodat deze ook je recreatiewoning schimmelvrij houdt wanneer er langere tijd niemand aanwezig is. Wel zo plezierig voor jezelf en je  huurders.

Bereken zelf welke ventilatie-oplossing een antwoord biedt op jouw vochtproblemen.

Onze ventilatie-experten berekenen welke decentrale ventilatie-unit van Meltem een oplossing biedt voor de vochtproblemen in jouw woning of bedrijfsruimte.