SCHIMMEL IN HUIS: SLECHT VOOR JE GEZONDHEID EN DE STAAT VAN JE WONING.

Wanneer je in je woning geconfronteerd wordt met schimmel, dan kan dit vervelende gevolgen hebben. Niet alleen voor de staat van je woning, maar zeker ook voor je gezondheid, is schimmel een een ernstige bedreiging.

Impact van schimmel op gezondheid

Schimmel in je woning of bedrijfspand tast de kwaliteit van de bouwconstructie en de afwerking aan. Maar daarnaast zijn schimmelvlekken vooral slecht voor je gezondheid en algemeen comfort. Vooral kinderen en zwangere vrouwen zij vatbaar voor de neveneffecten van schimmelsporen die gifstofen bevatten. Vaak voorkomende klachten zijn dan: chronische problemen aan de luchtwegen (loopneus, prikkelhoest, niezen of zelfs astma). Het lokt ook allergische reacties uit en veroorzaakt irritaties aan onder meer de huid en ogen. Meer dan genoeg redenen dus om er nu en in de toekomst voor te zorgen dat schimmelsporen in jouw huis geen kans krijgen of blijvend verwijderd worden.

De kern van het probleem

Beter ventileren zorgt voor een gezonder leefklimaat in je huis. Lelijke schimmelvlekken op kleding, muren en plafonds behoren voorgoed tot het verleden wanneer je er in slaagt om je woning doormiddel van optimale ventilatie goed droog te houden.

Een huis waarin schimmel geen kans krijgt, biedt maximaal comfort, meer woongenot en een goede gezondheid. Omdat schimmel op muur, plafond of badkamer in veel gevallen ontstaat door een slechte of matige ventilatie, heeft Life Comfort een speciale compacte ventilatie-unit ontwikkeld. Met dit krachtige apparaat kies je voor een efficiรซnt middel tegen schimmel. Zo blijft je woning mooi en leefbaar en je lichaam gezond.

De ventilatie-unit van Life Comfort is een handig en energiezuinig apparaat dat doeltreffend frisse lucht aanvoert en verzadigde lucht afvoert. Hierdoor ontstaat er een uitstekende luchtcirculatie met warmterecuperatie doordat de lucht langs een warmtewisselaar geleid wordt.

Door de ventilatie-unit wordt de hoeveelheid uitgaande in inkomende lucht perfect in evenwicht gehouden. Duurzame materialen en moderne techniek zorgen daarbij voor een degelijke werking. Zo krijgt schimmel in jouw woning geen kans en voorkom je vervelende gezondheidsproblemen met een krachtig werkend en buitengewoon praktisch systeem. Je kan er desgewenst extra filters bij bestellen. Deze filters verminderen de kans op huisstofmijt en houden onder meer pollen en roetdeeltjes tegen.

Bereken zelf welke ventilatie-oplossing een antwoord biedt op jouw vochtproblemen.

Onze ventilatie-experten berekenen welke decentrale ventilatie-unit van Meltem een oplossing biedt voor de vochtproblemen in jouw woning of bedrijfsruimte.