PROBLEMEN OM JE WERKPLEK TE VENTILEREN? MET DIT COMPACTE, SNEL TE INSTALLEREN VENTILATIESYSTEEM KRIJGT IEDEREEN ZUIVERE LUCHT ZONDER DE RAMEN TE OPENEN.

Heeft jouw bedrijf het moeilijk om alle werkruimtes continu goed te ventileren? Zitten je werknemers in relatief kleine ruimtes zonder openklapbare ramen of op plekken waar een open raam vooral overlast creëert door lawaai, koude of vervuilde lucht? Met een Life Comfort luchtfilter kunnen je werknemers in een zuurstofrijk binnenklimaat werken zonder afleiding, comfortverlies… of de ramen te openen.

Hoe kan een Life Comfort ventilatie-unit jou helpen?

Het zal geen verrassing zijn dat verse, zuurstofrijke lucht zorgt voor meer energie en concentratie. Twee zaken die je absoluut wilt stimuleren bij je werknemers. En dan hebben we het nog niet over die (tijdelijke) wettelijk verplichte verluchting van alle werkruimtes.

Maar wat zijn de alternatieven wanneer je in een lawaaierige industriezone of binnenstad gevestigd bent? Wanneer de ramen openen juist voor méér vervuilde lucht zorgt? Wanneer je de ramen in sommige lokalen, zalen of ateliers simpelweg niet open kán doen?

Een luchtfilter zorgt voor de continue aanvoer van zuurstofrijke lucht in alle gebouwen en werkplekken zonder dat je de ramen moet openen. Het gaat hierbij niet om een aircosysteem dat de binnenlucht “recycleert” en afkoelt, maar om verse, zuivere buitenlucht die naar binnen wordt gebracht.

Toch nog een paar vragen over dit ventilatiesysteem?

Oke, laat ze maar horen!

Die buitenlucht die wordt binnen geblazen, is die dan niet vervuild? Nee, want de buitenlucht wordt gefilterd alvorens hij in de ruimte wordt gebracht. Fijn stof en CO2 blijven netjes in de filter achter.

Wordt er dan ook koude buitenlucht binnengebracht? Ook niet, want de Life Comfort ventilatie-unit maakt gebruik van warmterecuperatie. De warmte van de binnenlucht wordt overgezet op de verse, aangevoerde buitenlucht. De kamertemperatuur blijft dus constant en er is geen nood om bij te verwarmen. Energie-efficiënt en dus ook goed voor je energiekosten.

Gaat die luchtfilter zelf mijn werknemers niet afleiden? Die kans is zeer klein. Tenzij ze natuurlijk erg geïnteresseerd zijn in luchtfilters. Deze ventilatie-unit is volstrekt geruisloos. Ook wanneer al je werknemers geconcentreerd en in stilte bezig zijn, zal niemand de werking van de luchtfilter opmerken.

Zijn mijn ruimtes wel geschikt voor zo’n luchtfilter?

Heeft de ruimte die je wilt verluchten een buitenmuur? Zoja, dan voldoet deze ruimte aan alle criteria om een Life Comfort luchtfilter te plaatsen. 

De installatie gebeurt snel en is zeer rechttoe-rechtaan. Er moeten slechts twee gaten geboord worden, één voor de aanvoer van de buitenlucht en één voor de afvoer van de binnenlucht. Doorgaans neemt de plaatsing niet meer dan één uur in beslag.

Waar op de buitenmuur de unit geplaatst moet worden, kan je volledig zelf beslissen. Zowel tegen het plafond als op de vloer is mogelijk. Gezien z’n compacte formaat (40cmx40) zal de luchtfilter hoedanook de aandacht niet trekken.

Bereken zelf welke ventilatie-oplossing een antwoord biedt op jouw vochtproblemen.

Onze ventilatie-experten berekenen welke decentrale ventilatie-unit van Meltem een oplossing biedt voor de vochtproblemen in jouw woning of bedrijfsruimte.