SCHIMMELVORMING IN JE WONING? MET EEN LIFE COMFORT LUCHTFILTER PAK JE HET PROBLEEM SNEL AAN ZONDER GROTE EN STRUCTURELE VERBOUWINGSWERKEN.

Kamp je in je woning met vochtophopingen, condensvorming en schimmelvlekken? Niet enkel zorgt dit voor een onaangenaam uitzicht en een klef binnenklimaat, het is simpelweg ongezond en kan luchtweginfecties en ademhalingsproblemen veroorzaken. Daarbovenop kunnen langdurige vochtproblemen permanente schade aan je woning veroorzaken. Redenen genoeg dus om deze problemen snel aan te pakken.

Je vochtproblemen aanpakken

De oplossing voor je vochtproblemen ligt in het goed ventileren van de getroffen ruimtes. Maar hoe breng je zo’n constante luchtcirculatie tot stand? Een open raam is aangenaam in de zomer, maar wat als de buitentemperatuur daalt? En structurele werken aan je woning vragen ook om grote breek- en verbouwingswerken. Om nog maar over de financiële kant te zwijgen.

Met een Life Comfort luchtfilter los je jouw vochtproblemen snel en permanent op. Een ventilatiesysteem hoeft niet groot en omslachtig te zijn. Lees hier hoe deze compacte ventilatie-unit jouw woning kan helpen.

Waar komt mijn schimmelvorming vandaan en hoe lost een Life Comfort Luchtfilter dit op?

Om energieverspilling te vermijden wordt er sinds enkele decennia zwaar ingezet op goed geïsoleerde ramen, deuren en muren. Terecht, zowel vanuit een budgettair als ecologisch standpunt. Maar de keerzijde van die goed geïsoleerde woningen is dat de luchtcirculatie wordt gehinderd. Of in veel gevallen zelfs volledig wordt geblokkeerd.

Deze stilstaande lucht zorgt ervoor dat condens ontstaat – zeker bij grote temperatuurverschillen tussen binnen en buiten – die vervolgens zorgt voor vocht en schimmel. 

Door de constante aanvoer van verse buitenlucht en de afvoer van verzadigde binnenlucht, zorgt de Life Comfort luchtfilter voor een continue luchtcirculatie. Aangezien lucht in beweging niet kan condenseren, zal hiermee ook de vorming van schimmel worden tegengegaan.

Zo helpt deze ventilatie-unit niet enkel om schimmel te bestrijden, maar ook te voorkomen.

Constante verluchting, betekent dat ook constant een koude woning?

Je vochtproblemen oplossen maar tegelijk je woning in een reuze iglo veranderen, dat is zeker niet de bedoeling. Gelukkig schuilt hierin het belangrijkste verschil tussen verluchten met een open raam en ventileren met de Life Comfort luchtfilter. Dit ventilatiesysteem voert wel buitenlucht aan, maar warmt deze op alvorens hij in je kamer wordt gebracht. 

Vanwaar komt die warmte? Van de afgevoerde binnenlucht. Deze ventilatie-unit werkt namelijk met warmterecuperatie die warmte overzet van de ene luchtstroom op de andere. Hierdoor gaat er geen energie verloren en blijft de temperatuur in je huis constant. Je hoeft dus niet bij te stoken en ziet je energiefactuur niet stijgen.

Wat is er nodig om een Life Comfort ventilatiesysteem te installeren?

Kort gezegd, twee kleine boorgaten in je buitenmuur en een beetje tijd. De installatie neemt ongeveer één uur per unit in beslag. Je kan de luchtfilter zelf plaatsen maar wij hebben ook ervaren installateurs in dienst die in een mum van tijd het ventilatiesysteem op de gewenste plaats hangen of zetten. Dit kan tegen het plafond zijn, maar ook op de grond of ergens ertussenin. De keuze is volledig aan jou.

Is deze ventilatie-unit geschikt voor élke kamer?

Is de kamer eerder aan de kleine kant? Geen probleem. Door z’n compacte formaat (40x40cm) kan deze ventilatie-unit probleemloos in bijna elke ruimte geplaatst worden, zonder de aandacht te trekken of de doorgang te versperren.

In je woonkamer, slaapkamer of thuiskantoor wil je natuurlijk ook geen geluidsoverlast door een lawaaierig ventilatiesysteem. Gelukkig is deze luchtfilter volledig geruisloos. Zelfs wanneer de vaatwasser niet draait, de tv uitstaat of je in stilte aan het werk bent, zal je hem niet horen.

Bereken zelf welke ventilatie-oplossing een antwoord biedt op jouw vochtproblemen.

Onze ventilatie-experten berekenen welke decentrale ventilatie-unit van Meltem een oplossing biedt voor de vochtproblemen in jouw woning of bedrijfsruimte.