MAAK EEN EINDE AAN SCHIMMEL IN HUIS ZONDER DURE VERBOUWINGEN

Schimmel in je woning is een lastig en ontsierend probleem dat de bouwkundige kwaliteit van je woning ondermijnt en bovendien een negatieve impact op je gezondheid heeft. Schimmel is vaak hardnekkig en moeilijk tegen te gaan. Toch is een ingrijpende verbouwing van je woning vaak niet noodzakelijk.

Ga voor de kosten-efficiënte oplossing

Sommige ‘deskundigen’ zullen bij een schimmelprobleem aansturen op een dure verbouwing met extra isolerende muren en een centraal ventilatiesysteem. Maar in vele gevallen is deze drastische aanpak helemaal niet nodig en kan een kosten-efficiënte ventilatie-oplossing soelaas brengen.

Met de Life Comfort ventilatie-unit creëer je een gezond en vochtvrij klimaat in huis waarin schimmel geen kans krijgt. Beter ventileren is de ultieme oplossing tegen hardnekkige schimmel. Muffe, oude lucht wordt door het Life Comfort-systeem voortdurend afgezogen waarbij de bestaande warmte slim gebruikt wordt om de gefilterde lucht in een wenselijke temperatuur door de beoogde ruimte te verspreiden.

Een compacte methode tegen schimmel

Het compacte Life Comfort-systeem zorgt voor de aanvoer van frisse lucht én de afvoer van verzadigde lucht. Met dit unieke systeem ontstaat er een optimale luchtcirculatie met warmterecuperatie. Schimmel heeft daarbij geen kans omdat overtollig vocht telkens snel wordt afgevoerd. De uiterst stille unit is eenvoudig in iedere ruimte te plaatsen zodat je snel en adequaat kunt reageren wanneer schimmel in huis optreedt in bijvoorbeeld een huiskamer, slaapkamer, badkamer of garage. Zo zorg je snel en simpel voor een schimmelvrije leef- of bergruimte waarin een gezond klimaat heerst en waarin je spullen in goede conditie blijven. Gezond leven in een ruimte zonder schimmel heeft een gunstig effect op hoofdpijn, loopneuzen, hoest en vermoeidheid die door schimmelvorming kunnen ontstaan.

Betaalbaar en energiezuinig ventileren

Het Life Comfort-systeem is dé ideale oplossing om schimmel in je woning tegen te gaan of te vermijden. Bovendien is deze ventilatie-unit ook nog eens zeer energiezuinig. Je kunt, door de warmterecuperatie, met dit systeem behoorlijk besparen op je energiefactuur. Zo sla je twee vliegen in één klap: een goed geventileerde woning zonder schimmel én een aantrekkelijke kostenbesparing die ook nog eens het milieu ontlast. Warmterecuperatie binnen een ventilatiesysteem zorgt voor een comfortabele warmte en schone lucht waarbij het systeem de inkomende en uitgaande lucht, zonder verlies van temperatuur, perfect in balans houdt. Bij aanschaf van het Life Comfort-systeem kun je optioneel kiezen voor extra filters die pollen en roetdeeltjes tegenhouden en de aanwezigheid van huisstofmijt verminderen.

Bereken zelf welke ventilatie-oplossing een antwoord biedt op jouw vochtproblemen.

Onze ventilatie-experten berekenen welke decentrale ventilatie-unit van Meltem een oplossing biedt voor de vochtproblemen in jouw woning of bedrijfsruimte.