LESGEVEN ZONDER REGEN, KOUDE OF LAWAAI? GA VOOR EEN AANGENAAM EN VEILIG KLIMAAT IN JE LESLOKAAL MET DE LIFE COMFORT LUCHTFILTER.

Als school of universiteit wil je er alles aan doen om je leerlingen en studenten veilig te houden. En dat betekent tegenwoordig een constante aanvoer van verse, zuivere lucht voorzien. Maar een hele dag met een open raam lesgeven heeft ook z’n nadelen. ‘s Ochtends kan het best koud zijn, regenvlagen zorgen voor extra problemen en storende geluiden van buitenaf leiden je klasgroep af.

Wil je met gesloten ramen toch een veilig en aangenaam binnenklimaat voor je leerkrachten en leerlingen creëren? Dan is een Life Comfort luchtfilter misschien wel de oplossing voor jouw school.

Een comfortabel, zuiver klasklimaat zonder de ramen te openen

De Life Comfort ventilatie-unit zorgt voor de continue afvoer van de verzadigde binnenlucht en aanvoer van zuivere buitenlucht. Zuivere buitenlucht want deze wordt eerst gefilterd voordat hij in je leslokaal wordt gebracht.

Voor (hoge)scholen of universiteiten gelegen in steden of langs wegen met grote verkeersdrukte heeft dit een extra voordeel. Niet enkel worden bacteriën en virussen door de luchtfilter tegengehouden, maar ook het fijnstof in de buitenlucht. De CO2 uitstoot van voorbijrijdende voertuigen wordt dus netjes uit je klaslokaal of aula geweerd.

Wanneer het koud is buiten, zal je dit niet merken in je klaslokaal. Dit ventilatiesysteem werkt namelijk met warmterecuperatie. Dit betekent dat de warmte van de lucht die naar buiten gaat, wordt opgevangen en overgezet op de frisse, aangevoerde buitenlucht.

Je leerlingen en leerkrachten kunnen dus genieten van een veilig, zuurstofrijk binnenklimaat, zonder temperatuurschommelingen.

De Life Comfort luchtfilter werkt geruisloos op de achtergrond

Gelukkig niet. Het ventilatiesysteem recupereert de warmte van de binnenlucht en warmt hiermee de inkomende buitenlucht op. Zo blijft de temperatuur constant. Dit is niet enkel aangenamer voor iedereen in je wachtkamer, maar werkt ook kostenbesparend. Want zonder temperatuurwisselingen hoef je niet bij te verwarmen.

Makkelijke én snelle installatie, zonder grote breekwerken

Over afleiding gesproken. Grootschalige kap- en breekwerken en een komen en gaan van werkmannen, is evenmin bevorderlijk voor de concentratie van je studenten. Bovendien kan je als school dit soort ongemakken momenteel wel missen.

Bij een Life Comfort luchtfilter gaan we anders te werk. In plaats van een team van werkmannen, is er slechts één installateur nodig. En in plaats van dagenlang je klaslokaal te transformeren in een lawaaierige bouwwerf, neemt de installatie ongeveer één uur in beslag, per lokaal. De ventilatie-unit wordt op een buitenmuur geplaatst en er worden slechts twee gaten geboord, voor de luchtaanvoer en afvoer.

Waar op je buitenmuur? Dat kan je zelf kiezen, afhankelijk van de situatie in het lokaal. Op de grond of hoog aan het plafond maakt niets uit voor de plaatsing of de werking van de unit.

Bereken zelf welke ventilatie-oplossing een antwoord biedt op jouw vochtproblemen.

Onze ventilatie-experten berekenen welke decentrale ventilatie-unit van Meltem een oplossing biedt voor de vochtproblemen in jouw woning of bedrijfsruimte.