KAPPERS EN SCHOONHEIDSSALONS: INVESTEER IN JE GEZONDHEID

Kappers, nagelstudio’s en schoonheidssalons maken dagelijks gebruik van verschillende schoonheidsproducten. Nochtans is dag in dag uit werken in binnenlucht die verzadigd is door deze producten schadelijk voor de gezondheid. Wat kan je er aan doen?

Schimmel wegens geen toevoer van zuivere lucht

Bij elke knipbeurt, manicure of pedicure maak je gebruik van chemische producten zoals haarlak, ontkleuringsproducten, nagellak, nagellakremover, etc… Nochtans zijn deze producten niet helemaal onschuldig en bevatten ze namelijk vluchtige organische stoffen die in de lucht blijven rondhangen en die voor onaangename gezondheidsklachten kunnen zorgen. Zo kan de blootstelling aan deze ongezonde lucht op lange termijn ademhalingsproblemen, vermoeidheid, hoofdpijn en irritatie aan de ogen en keel veroorzaken. Daarnaast zijn ook de rondzwevende haartjes en het rondvliegend stof door het vijlen slecht voor je binnenklimaat.

Hoe duurzaam een gezonde werkomgeving creëren?

Natuurlijk is het vermijden van het gebruik van deze chemische producten beter voor je gezondheid, maar helaas geen oplossing voor je draaiende zaak. Wat je wel kan doen, is er voor zorgen dat de ruimte goed wordt geventileerd. Maar al je deuren en ramen het hele jaar openzetten is niet altijd haalbaar en slecht voor je energiefactuur.

Door een slimme ventilatie-unit met hepa-carbon filters te plaatsen ventileer en verlucht je jouw salon op een gemakkelijk manier en creëer je een gezondere werkomgeving. Life Comfort biedt een compacte ventilatie-unit die voortdurend de verzadigde lucht van je salon afvoert en zuivere gefilterde lucht aanbrengt. Zo blijven de schadelijke dampen, de onaangename geuren en het stof niet meer in de ruimte rondzweven. En dit zonder grote verbouwingswerken of de installatie van een ingewikkeld ventilatie-systeem.

Bovendien is de unit discreet en de stilste die er op de markt te vinden is. Ook werkt de unit van Life Comfort met warmterecuperatie, wat wil zeggen dat de warmte van de oude lucht gebruikt wordt om de zuivere lucht op te warmen. Geen energieverlies dus. Je klanten zullen van het toestel dus niets merken, enkel de fris ruikende lucht in je salon!

Maak het dus voor jezelf, je medewerkers en je klanten aangenamer door een gezond binnenklimaat te creëren en investeer in de ruimte waar je meer dan acht uur per dag doorbrengt. Iedereen zal het een ware verademing vinden! 

Bereken zelf welke ventilatie-oplossing een antwoord biedt op jouw vochtproblemen.

Onze ventilatie-experten berekenen welke decentrale ventilatie-unit van Meltem een oplossing biedt voor de vochtproblemen in jouw woning of bedrijfsruimte.