HOEVEEL KOST EEN LIFE COMFORT VENTILATIESYSTEEM?

Om het binnenklimaat gezonder te maken door ventilatie, kan u kiezen uit twee soorten ventilatiesystemen: centraal systeem ventilatie of decentraal systeem ventilatie.

De Life Comfort-Unit is een decentraal ventilatiesysteem. Dit is een pak voordeliger voor je portemonnee dan een centraal ventilatiesysteem, waarvoor je al gauw tussen de 8000 Γ  10000 euro betaalt.

Voor de plaatsing van een Life Comfort-Unit, mag je rekenen op zo’n 2000 Γ  3000 euro, afhankelijk van het type plaatsing en keuze van de luchtfilters voor je toestel.

De installatiekost van een Life Comfort moet je zien als een investering. U kan bij de plaatsing van een Life Comfort, al uw ramen en deuren dichthouden, uw muren isoleren, dus in principe kan u zo al uw warmte binnenhouden. Door de warmterecuperatie van Life Comfort zal u dankzij minimaal warmteverlies, een maximaal gezond klimaat verkrijgen. U moet rekening houden dat wanneer uw woning bijvoorbeeld een EPC isolatiewaarde heeft minder dan 200, u een terugverdientijd hebt van 8 Γ  10 jaar. Heeft u een EPC tussen 200 Γ  300, dan is dat enkele jaren meer.

De Life Comfort-Unit is een investering in gezondheid, die zichzelf nog eens op termijn terugverdient.

Bereken zelf welke ventilatie-oplossing een antwoord biedt op jouw vochtproblemen.

Onze ventilatie-experten berekenen welke decentrale ventilatie-unit van Meltem een oplossing biedt voor de vochtproblemen in jouw woning of bedrijfsruimte.