HOE KAN JE BINNEN ONTSNAPPEN AAN POLLEN?

Is de lente in het land, dan gaan de ramen in huis of op kantoor weer open. Heerlijk genieten voor sommigen, maar niet voor zij die kampen met hooikoorts. Jaar na jaar neemt het aantal mensen met allergie voor boom- en graspollen toe. Met medicatie proberen zij het niezen, de loopneus of branderige ogen te minderen. Maar er is gelukkig ook een praktische oplossing om van je eigen huis een pollen-arme omgeving te maken.

Hooikoorts is niet gevaarlijk maar wel enorm hinderlijk. Weken of zelfs maandelang kan het stuifmeel in de lucht een impact hebben op je dagdagelijks functioneren. Overdag zit je te snotteren en te suffen op je werk of op school. ’s Nachts verstoort de allergie je nachtrust waardoor je weerstand en je immuunsysteem nog zakt.
Mensen met hooikoorts willen dan ook oplossingen om dit grote ongemak te verlichten.

Hoe hou ik mijn binnenruimtes zuiver van pollen?

Buiten kan je uiteraard niet ontsnappen aan boom- en graspollen. Wie echt hevig reageert neemt allergiepillen of zelfs bijkomende medicatie om de symptomen te onderdrukken. Binnen bij je thuis, is het een ander verhaal. Daar kan een Life Comfort-unit een groot verschil maken en je letterlijk doen herademen.

De Life Comfort unit is een individuele ventilatie-unit die niet alleen voortdurend verse lucht in je slaapkamer of leefkamer aanvoert. De slimme unit bezit ook nog eens krachtige filters die de aangevoerde buitenlucht zuiveren. Pollen en ook fijn stof worden door die filters tegengehouden waardoor jij echt kan bekomen. De meest populaire ruimte waar we onze ventilatie-unit bij onze klanten installeren is -niet toevallig- de slaapkamer. Mensen met een stuifmeelallergie snakken ernaar om zeven, acht uur lang bevrijd te zijn van alle ellende.

Moeten de ramen toe tijdens het pollenseizoen?

Wie een Life Comfort unit in zijn slaapkamer of leefruimte plaatst, houdt inderdaad de ramen best toe. Je hoeft ramen namelijk niet meer open te zetten om verse lucht binnen te krijgen (wist je trouwens dat dit pas echt werk als je twee ramen tegen elkaar openzet?). Dankzij onze ventilatie-unit slaap of leef je in een opperbest binnenklimaat waarbij er voortdurend verzadigde lucht wordt afgevoerd en verse én gezuiverde lucht wordt binnengebracht. Dat je ook niet gehinderd wordt door het lawaai van buitenaf is mooi meegenomen. De Life Comfort unit zelf maakt trouwens zo goed als geen geluid en is de stilste die je op de markt kan vinden.

Kamp je zelf met hooikoorts of merk je dat je kinderen er onder lijden? Dan is het aangewezen om een naar structurele oplossingen te zoeken. Neem vrijblijvend contact met ons op en dan bespreken we jouw specifieke situatie en overlopen we de mogelijkheden om je eigen huis pollenvrij te houden.

Bereken zelf welke ventilatie-oplossing een antwoord biedt op jouw vochtproblemen.

Onze ventilatie-experten berekenen welke decentrale ventilatie-unit van Meltem een oplossing biedt voor de vochtproblemen in jouw woning of bedrijfsruimte.