BEDOMPTE KLASLUCHT MAAKT LEERLINGEN PRIKKELBAAR EN MOE

Tegen de middag aan verslapt de aandacht van leerlingen. Dat ligt niet zozeer aan een overload aan leerstof, maar wel aan de verzadigde lucht in de klas. Veel kinderen samen in een kleine ruimte doet het CO2-gehalte namelijk stijgen. Dat gebrek aan frisse lucht maakt kinderen en leerkrachten prikkelbaar en moe.

Ramen open? Verre van ideaal

De schooldag kan heel wat aangenamer, gezonder én productiever verlopen door goed te ventileren. ‘Dan zetten we toch gewoon even de ramen open?’ Helaas is het geen ideale oplossing. In de winter jaagt dit de stookkosten drastisch de hoogte in. Tijdens de lente haal je met open ramen ook heel wat storend lawaai naar binnen. Nog maar te zwijgen van de stuifmeelpollen of fijn stof.

Kosten-efficiënte oplossing

Life Comfort pakt het anders aan. Geen peperduur totaalsysteem, maar een handige ventilatie-unit die geplaatst wordt in de klassen waar het probleem het grootst is. De Life Comfort ventilatie-unit voert verzadigde lucht af en brengt gezuiverde buitenlucht naar binnen, zonder warmteverlies en dus erg duurzaam. Dankzij die constante toestroom van zuivere lucht verhoogt de concentratie en productiviteit. Kinderen en leerkrachten hebben ook minder last van kwaaltjes zoals hoofdpijn of loopneus.

De unit is de stilste die je op de markt kan vinden en daarom zeer gegeerd voor ruimtes waar rust belangrijk is (denk aan slaapkamers, werkplekken en dus ook klaslokalen). Met de extra filters hou je ook pollen en fijn stof tegen. Kinderen en leerkrachten met allergieën hebben er daarom veel baat bij.

Bereken zelf welke ventilatie-oplossing een antwoord biedt op jouw vochtproblemen.

Onze ventilatie-experten berekenen welke decentrale ventilatie-unit van Meltem een oplossing biedt voor de vochtproblemen in jouw woning of bedrijfsruimte.