AIRCO TIJDENS WARME ZOMERDAGEN ZONDER EXTREEM HOGE ENERGIEFACTUUR?

Begin jij ook spontaan te zweten bij het vooruitzicht van jouw energierekening in de zomer? Ben je op zoek naar manieren om je huis te koelen zonder je blauw te betalen? Benieuwd wat de beste oplossing is voor jouw woning? In dit artikel geven we je een paar goede tips zodat je deze zomer niet moet kiezen tussen comfort en budget.

Mobiel of toch beter vast?

Waarom zou je investeren in een monoblock systeem als je ook een mobiele airco kan aanschaffen? Monoblock systemen bieden heel wat voordelen tegenover mobiele airco’s. Ze zijn eerst en vooral een pak zuiniger. Bij mobiele airco’s moet je steeds een raam openen zodat de afvoer van de warme lucht naar buiten kan. Niet zo handig aangezien langs deze opening ook weer heel wat warmte terug binnen kan komen. Warmte die vervolgens opnieuw gekoeld moet worden. Bij Monoblock units loopt de afvoer rechtstreeks door de muur waardoor je dus geen ramen meer moet openzetten. 

Daarnaast zijn monoblock units ook krachtiger en efficiënter. Zo moet een monoblock unit minder lang werken om een ruimte te koelen en hebben ze een ingebouwde thermostaat die ervoor zorgt dat de airco-unit stopt met koelen als de gewenste temperatuur bereikt is.

Zonnepanelen en thuisbatterij, gratis koelte voor je huis

Veel woningen met zonnepanelen produceren wanneer niemand thuis is een hoop elektriciteit die niet gebruikt wordt. Die energie die je opwekte kon je vroeger gewoon terug aan je energieleverancier verkopen aan het volledige tarief. Met de komst van de digitale meter is dit helaas niet meer mogelijk en krijg je vaak nog maar een fractie van het vroegere bedrag voor de energie die je terug op het net zet.

Je doet er dus best aan om je opgewekte energie zoveel mogelijk zelf te gebruiken. In de zomer kan je dat doen door je woning te verkoelen met de overtollige gratis zonne-energie. De combinatie van monoblock airco toestellen met zonnepanelen is ideaal: wanneer de zon schijnt is er meestal ook veel hitte en dus vraag naar koeling. Heb je een thuisbatterij? Nog beter, dan kan je ook wanneer het ‘s nachts warm is je slaapkamer gratis afkoelen.

Isolatie houdt de warmte buiten in de zomer

Isolatie wordt vaak aangehaald als de manier om de warmte die je produceert binnen te houden. Maar natuurlijk is het ook de uitgelezen manier om die warmte in de zomer buiten te houden en de koelte van je monoblock airco binnen te houden. Een goed geïsoleerd huis bespaart je dus niet enkel in de winter een massa geld, maar ook in de zomer zorgt het ervoor dat je je huis minder moet koelen.

Je huis isoleren betekent wel dat je een grote investering moet maken, maar gelukkig wordt een grote hap van die investering gesubsidieerd door de overheid. De premie vanuit de Vlaamse overheid is zelfs verdubbeld van vier naar acht euro per vierkante meter.

Bereken zelf welke ventilatie-oplossing een antwoord biedt op jouw vochtproblemen.

Onze ventilatie-experten berekenen welke decentrale ventilatie-unit van Meltem een oplossing biedt voor de vochtproblemen in jouw woning of bedrijfsruimte.