MAKKELIJK SCHAKELEN TUSSEN AIRCO EN VERWARMING MET EEN MONOBLOCK AIRCO ZONDER BUITENUNIT? KIES VOOR EEN SNELLE INSTALLATIE ÉN EEN EFFICIËNT VERBRUIK.

Zit jij ook te puffen op hete zomerdagen, in je woonkamer, je thuisbureau of je slaapkamer? Door de hitte is het vaak moeilijk om je te concentreren of te slapen. Tijd om controle te nemen over de temperatuur in je woning. En niet enkel in de zomer, maar het hele jaar door.

Met een monoblock airco zonder buitenunit, creëer je snel, slim en zuinig het ideale binnenklimaat. Deze eenvoudig te installeren airco-unit combineert ventilatie met airco én verwarming. Weer zowel de koude als de hitte uit je woning, met één toestel.

Eén toestel voor ventilatie, airco en verwarming

Velen vinden airconditioning een hele investering. Zeker in een land met korte periodes van intense hitte. Maar als je jouw airco-unit ook kan gebruiken voor de verwarming en ventilatie van je woning, wordt zo’n toestel plots veel interessanter.

 

Met een monoblock airco kan je schakelen tussen verkoelen en verwarmen, afhankelijk van het type dat je kiest. Er zijn versies die enkel koelen, maar we hebben ook types die voor bijverwarming kunnen zorgen tijdens de tussenseizoenen. Tenslotte kan je kiezen voor onze all-in-one modellen, die als volwaardige verwarming kunnen worden gebruikt tijdens de koude wintermaanden.

Naast koeling en verwarming zorgen deze airco-units ook voor een constante ventilatie van de kamer. Hierdoor beschik je niet enkel over de ideale binnentemperatuur, maar ook over zuivere, zuurstofrijke lucht.

Hoe verschilt een airco zonder buitenunit van alternatieven op de markt?

Iedereen wil wel een lekker koele woning in de zomer, maar grote verbouwingen, daar wordt niemand vrolijk van.

Een airco zonder buitenunit past hier een mouw aan. Er moet slechts één, compact toestel geplaatst worden. Deze unit wordt verbonden met twee subtiele verluchtingsroosters aan de buitenkant van je woning die zorgen voor de afvoer van warme lucht.

Deze simpele set-up verschilt sterk van een split airco waarbij er een tweede unit op je buitengevel wordt geplaatst. Deze buitenunits zijn weinig subtiel en bovendien zijn niet alle gevels geschikt voor zo’n installatie.

Een ander alternatief is het aanschaffen van een mobiele airco. Deze kan je natuurlijk snel installeren. Je moet enkel de stekker insteken en… de afvoerslang met de buitenlucht verbinden. Dat laatste is natuurlijk minder efficiënt want als je een raam of deur openzet, komt er ook warme lucht naar binnen.

Bovendien laten mobiele units op vlak van verbruik en koelingsvermogen vaak te wensen over. De lage aankoopprijs van zo’n toestel zal dus snel gecompenseerd worden door een gevoelig hogere energiefactuur.

Een airconditioning op maat van jouw wensen?

Ben je geïnteresseerd in een zuinige en multifunctionele airco-unit? Life Comfort geeft graag meer uitleg over de verschillende monoblock airco modellen.

Wij bespreken met jou de ideale opstelling voor je woning en maken een vrijblijvende offerte op.

Beslis je om in te gaan op ons voorstel? Fantastisch! We spreken een datum af en installeren je airco-unit (installatieduur circa 2u) op de gewenste plaats. Het toestel kan zowel op hoogte als tegen de grond geïnstalleerd worden, en op elk type buitenmuur.

Bereken zelf welke ventilatie-oplossing een antwoord biedt op jouw vochtproblemen.

Onze ventilatie-experten berekenen welke decentrale ventilatie-unit van Meltem een oplossing biedt voor de vochtproblemen in jouw woning of bedrijfsruimte.