AANGENAME VENTILATIE IN JE APPARTEMENT: HOE PAK JE DAT AAN?

In heel wat oudere appartementsgebouwen ontbreekt een ventilatiesysteem of wordt gewerkt met een centraal ventilatiesysteem C. Dat systeem heeft als nadeel dat warme binnenlucht wordt vervangen door koude buitenlucht die via roostertje binnenwaait en een gevoel van ‘tocht’ veroorzaakt. Bewoners van flatgebouwen gaan daarom op zoek naar individuele oplossingen om comfortabeler te ventileren om zo hun binnenklimaat optimaal te houden.

Ramen tegen elkaar openzetten om te luchten is in appartementsgebouwen niet altijd evident. Hoe hoger je zit, hoe meer de wind je parten zal spelen. Vele flatgebouwen staan in een stedelijke omgeving met veel lawaai van buitenaf. En je hebt ook heel wat flats die geen twee buitenmuren hebben zodat ‘tocht’ veroorzaken, niet goed lukt. Bewoners moeten rekenen op andere oplossingen om comfortabel te ventileren.

Indien er een centraal ventilatiesysteem C aanwezig is, wordt verzadigde lucht mechanisch afgevoerd en komt er frisse lucht naar binnen gewaaid via roostertjes aan deuren en ramen. Omdat dit in de herfst en winter storende tocht veroorzaakt, plakken sommige mensen hun roostertjes af. Misschien goed voor hun energiefactuur maar absoluut niet goed voor het binnenklimaat en de gezondheid want vocht stapelt zich daardoor op. Naast de kwestie van tocht, horen we ook vaak de klacht dat het centrale ventilatiesysteem een vervelend gezoem verspreid waardoor men geneigd is om het ’s nachts af te zetten. Opnieuw geen goede zaak voor de gezondheid.

Individuele balansventilatie met warmterecuperatie

Balansventilatie met warmterecuperatie biedt uitkomst. Door het plaatsen van zo’n unit in hun appartement kunnen mensen individueel kiezen voor een betere en energiezuinige ventilatie. De Life Comfort unit is een individueel of decentraal systeem D dat je laat plaatsen tegen de buitenmuur van je appartement. Het toestel is een schoendoos groot, maar de werking is uiterst efficiënt. Er wordt op een haast geruisloze, mechanische manier (stilste in zijn soort) voortdurend lucht afgevoerd en gezuiverde lucht aangevoerd. Het systeem werkt met warmterecuperatie zodat je verlost bent van tocht of koude instroom van buitenlucht. Die ‘gezuivere lucht’, mag je trouwens letterlijk nemen. Met extra hepa en carbon filters wordt de ingevoerde lucht ontdaan van allerhande fijn stof en pollen.

Weg met onfrisse geurtjes

Nog een niet te negeren voordeel is dat dankzij de continue ventilatie en zuivering er geen onaanename geurtjes blijven hangen in je appartement. Wie een hond of kat houdt op een appartement kan daar wel eens last van hebben. Ook de open keuken kan voor blijvende kookluchtjes zorgen. Dankzij de balansventilatie van Life Comfort ruikt en voelt je woonst altijd gezond en zuiver.

Bereken zelf welke ventilatie-oplossing een antwoord biedt op jouw vochtproblemen.

Onze ventilatie-experten berekenen welke decentrale ventilatie-unit van Meltem een oplossing biedt voor de vochtproblemen in jouw woning of bedrijfsruimte.